Controleer het wifi-bereik op de plek waar je de Adam hebt geplaatst. Wanneer je smartphone aangeeft dat er een wifi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, dan kun je ervan uitgaan dat dit voldoende is. Heb je voldoende bereik? Het is mogelijk dat de Adam niet direct je wifi-netwerk vindt. Druk in dit geval nogmaals op Scan, totdat het wifi-netwerk wordt gevonden. Selecteer het wifi-netwerk, voer het wachtwoord in van dit netwerk en sla de netwerkinstellingen op. Wacht totdat Adam opnieuw is opgestart.

Is de netwerkkwaliteit onvoldoende dan kun je hier een aantal tips vinden om het wifi-signaal te verbeteren.

Adam ondersteunt alleen 2,4GHz. Adam ziet daarom niet 5GHz netwerken. Een 5GHz netwerk is vooral handig voor hoge internetsnelheden. Het bereik ervan is echter een stuk minder goed. Adam heeft geen hoge internetsnelheid nodig, maar juist een goed bereik.