Er zijn twee Homey apps beschikbaar waarmee Lisa samen met Homey kan werken.

Plugwise app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.adam/Plugwise/

De officiële app van Plugwise voor Homey. Hiermee verbindt je de Adam gateway op API niveau met Homey. In Homey kan je dan van Adam de zones en/of Lisa toevoegen. Als je de temperatuur aanpast van Lisa dan wordt ook de zone temperatuur op Adam aangepast.

Voordelen

• Officiële app ondersteund door Plugwise.
  • Maak gebruik van Adam met alle slimme functies voor zone-verwarming.
  • Adam stuurt je ketel, warmtepomp of stadsverwarming aan.

Nadelen

• Je hebt een Adam HA nodig als gateway.

Plugwise zigbee app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.zigbee/Plugwise-Zigbee-Support/

Dit is een app vanuit de community. Hiermee verbindt je Lisa op zigbee niveau met de Homey. Je hebt geen Adam nodig, maar je mist dan ook alle slimme functies van Adam en de zone-regeling.

Voordelen:

• Je hebt geen Adam gateway nodig.
  • Ideaal om klein te beginnen met een enkel een thermostaat.

Nadelen:

• Er is geen aansturing van de ketel, warmtepomp of stadsverwarming. Dit moet op een andere manier via Homey aangestuurd worden.
  • Er wordt niet per zone het opwarmgedrag geleerd, wat de invloed van de buitentemperatuur, zon en wind per zone is, en de weersvoorspelling voor de komende 48 uur wordt niet gebruikt.
  • Er kan niet middels een schema voorverwarmd worden waarbij er per zone berekend wordt hoe lang van te voren er begonnen moet worden.
  • Er wordt niet automatisch gekeken of de Tom/Floor open staat om dan pas de ketel/warmtepomp/circulatiepomp aan te zetten.
  • Er wordt niet automatisch de laatste zone open gelaten na de laatste warmtevraag. Dit is vaak gunstig voor de pomp van de ketel die nog na kan draaien.
  • Je ontvangt geen firmware updates voor Lisa.