Er zijn meerdere oorzaken mogelijk waarom Adam niet gaat verwarmen:

• Adam is niet goed aangesloten op de ketel. Controleer de draden. Controleer ook of het juiste ketelprotocol aanstaat. Ga hiervoor in de app of via de web interface (connect.plugwise.net) naar Instellingen > Verwarmingssysteem > Ketel. Staat er niet het huiste ketelprotocol? Druk dan op Update ketelprotocol.
  • Je maakt gebruik van de Plugwise zone-regeling (Lisa, Tom, Floor, Koen) maar de verwarmingsregeling staat uit. Open de app of web interface (connect.plugwise.net). Ga via het menu naar Instellingen > Verwarmingssysteem > Verwarmen en zet de regeling op Verwarmen. Stond de regeling al op Verwarmen? Zet die dan op Uit en druk op opslaan. Zet de regeling daarna op Verwarmen en druk op opslaan.
  • Zie je een zone met een oranje cirkel maar zie je geen vlammetje? En zit de ketel of warmtepomp aangesloten via OpenTherm? Adam stuurt de gewenste aanvoertemperatuur naar de ketel of warmtepomp. Je kan dit controleren via de web interface (connect.plugwise.net). Ga vervolgens via het menu naar Metingen > Ketel. Je ziet dan een zwarte lijn die de gevraagde aanvoertemperatuur is. Als die hoger is dan de gemeten aanvoertemperatuur dan hoort de ketel of warmtepomp aan te gaan. Het is vervolgens aan de ketel / warmtepomp om te besluiten hoe die temperatuur bereikt wordt. Zeker bij hybride warmtepompen besluit de hybride warmtepomp of die zelf aangaat of dat de ketel aangaat. Het kan soms voorkomen dat ketel / warmtepomp (nog) niet aangaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat die niet te snel achter elkaar aan wilt gaan.
  • Het kan zijn dat jouw OpenTherm thermostaat een gewijzigde temperatuur instelling van Adam negeert en niet overneemt. Die zone zal dan in Adam weer terug springen naar de ingestelde temperatuur zoals die op de OpenTherm thermostaat staat. De zone zal dan daardoor mogelijk niet verwarmen. Wil je weten of jouw thermostaat samenwerkt met Adam, kijk dan hier.