Als een andere zone wel warmtevraag heeft dan stroomt er warm water rond. Als de zone zonder warmtevraag toch warm wordt kan het zo zijn dat de radiatorkraan niet helemaal dicht zit.

Tom en Floor kalibreren elke keer dat ze de radiatorkraan of vloerverwarming sluiten. Kalibreer Tom/Floor dan opnieuw en zorg ervoor dat die goed vastgedraaid:

• Open de app of de web interface (connect.plugwise.net)
  • Stel de temperatuur hoger in dan de gemeten temperatuur zodat die zone gaat verwarmen. Wacht tot maximaal 15 minuten voordat Tom/Floor open gaat (de duwer wordt helemaal ingetrokken).
  • Controleer nu of Tom/Floor eventueel verder vastgedraaid kan worden.
  • Stel de temperatuur lager in dan de gemeten temperatuur zodat die zone stop met verwarmen.

Merk je dat radiatorkraan of vloerverwarming nog steeds niet goed sluit? Wacht een paar uur voordat je dit met zekerheid kan zeggen, de radiator of vloer moet eerst de tijd krijgen om af te koelen. Als de Tom of Floor niet goed sluit kan je de duwkracht verhogen:

• Open de app of de web interface (connect.plugwise.net) en ga via het menu naar Indeling > Apparaten > de Tom of Floor die niet goed sluit > Geavanceerde instellingen. Selecteer een Hoge of Extra hoge duwkracht en klik op opslaan. Wacht minimaal een uur zodat de instelling is aangepast op de Tom/Floor. De eerst volgende keer dat de Tom/Floor van een open positie (kamer verwarmd) naar gesloten positie gaat (geen warmtevraag) zal er een hogere duwkracht gebruikt worden.