2,4Ghz

Het signaal van een draadloos wifi-netwerk wordt doorgegeven op een frequentie van 2,4 GHz of 5,0 GHz. De gateway (Adam, Anna, Smile P1) kan alleen verbinding maken met een wifi-netwerk als die is ingesteld op 2,4 GHz. De ingestelde frequentie kun je terugvinden onder jouw routerinstellingen.

Voldoende wifi bereik

Verder is het belangrijk dat er voldoende wifi-bereik is op de plek van de gateway. De Anna of Adam zitten bijvoorbeeld bij de cv-ketel. Wanneer je smartphone aangeeft dat er een wifi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, kun je ervan uit gaan dat dit voldoende is om de gateway met het netwerk te verbinden.

Is de gateway al verbonden met een wifi-netwerk? Dan kun je de netwerkkwaliteit bekijken in de web interface of app. Zorg ervoor je toestel is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als waarmee je de gateway hebt verbonden.

Open de app of login via de webbrowser en ga naar connect.plugwise.net. Log in met het ID van de gateway.

Ga via het menu naar Instellingen > Systeem > Netwerk en kijk onder Netwerkinformatie naar Signaalsterkte en Kwaliteit verbinding.

De signaalsterkte wordt uitgedrukt in dBm:

• -30 dBm – Uitstekend - Maximale signaalsterkte
  • -67 dBm – Erg goed - Betrouwbare signaalsterkte
  • -70 dBm – Matig - Minimale signaalsterkte voor betrouwbare verbinding
  • -80 dBm – Niet goed - Onbetrouwbare signaalsterkte
  • -90 dBm – Onbruikbaar - Verbinden waarschijnlijk niet mogelijk

Naast de signaalsterkte heeft de achtergrondruis ook invloed op de kwaliteit van de verbinding. Als de kwaliteit erg laag is, dan kan de verbinding onbetrouwbaar zijn.

Is de netwerkkwaliteit onvoldoende dan kun je hier een aantal tips vinden om het wifi-signaal te verbeteren.

Wifi kanaal 13 mogelijk niet geschikt

Het wifi kanaal 13 wordt niet door elke gateway versie ondersteund. Controleer eerst op updates of je de nieuwste firmware versie hebt. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Gasten netwerk niet geschikt

Een gasten netwerk heeft vaak extra beveiligingen waardoor andere apparaten op een gastennetwerk elkaar niet kunnen zien. Een gasten netwerk herken je aan de naam gast/guest/visitor. Als je in de browser of app de gateway probeert te openen dan zal niet werken.

Waarom werken andere apparaten wel op een gastennetwerk?

Heb je een andere apparaat zoals een camera die met een gastennetwerk is verbonden? En die camera werkt wel, dan is het zeer waarschijnlijk dat die camera alle data naar de cloud uploadt. Je browser of app download dan alle informatie van die camera weer van die cloud. De Plugwise gateways bewaren de data allemaal zelf. De data blijft dus altijd op je Plugwise gateway. Wel zo fijn voor je privacy, en je bent niet afhankelijk van onze cloud.