Er zijn twee Homey apps beschikbaar waarmee Tom/Floor samen met Homey kunnen werken.

Plugwise app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.adam/Plugwise/

De officiële app van Plugwise voor Homey. Hiermee verbindt je de Adam gateway op API niveau met Homey. In Homey kan je dan van Adam de zones en/of Tom/Floor toevoegen. Als je de temperatuur aanpast van Tom/Floor dan wordt ook de zone temperatuur op Adam aangepast.

Voordelen

• Officiële app ondersteund door Plugwise
  • Maak gebruik van Adam met alle slimme functies voor zone-verwarming
  • Adam stuurt je ketel, warmtepomp of stadsverwarming aan

Nadelen

• Je hebt een Adam HA nodig als gateway

Plugwise zigbee app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.zigbee/Plugwise-Zigbee-Support/

Dit is een app vanuit de community. Hiermee verbindt je Tom/Floor op zigbee niveau met de Homey. Je hebt geen Adam nodig, maar je mist dan ook alle slimme functies van Adam en de zone-regeling.

Voordelen:

• Je hebt geen Adam gateway nodig
  • Ideaal om klein te beginnen met een eenvoudige aansturing van je radiatoren.

Nadelen:

• Er is geen aansturing van de ketel, warmtepomp of stadsverwarming. Dit moet op een andere manier via Homey aangestuurd worden.
  • Er wordt niet per zone het opwarmgedrag geleerd, wat de invloed van de buitentemperatuur, zon en wind per zone is, en de weersvoorspelling voor de komende 48 uur wordt niet gebruikt.
  • Er kan niet middels een schema voorverwarmd worden waarbij er per zone berekend wordt hoe lang van te voren er begonnen moet worden.
  • Er wordt niet automatisch gekeken of de Tom/Floor open staat om dan pas de ketel/warmtepomp/circulatiepomp aan te zetten.
  • Er wordt niet automatisch de laatste zone open gelaten na de laatste warmtevraag. Dit is vaak gunstig voor de pomp van de ketel die nog na kan draaien.
  • Je ontvangt geen firmware updates voor Tom/Floor
  • Je kan niet de duwkracht van Tom/Floor instellen
  • Je kan niet de radiosterkte van Tom/Floor instellen