Er zijn twee Homey apps beschikbaar waarmee de Plug samen met Homey kan werken.

Plugwise app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.adam/Plugwise/

De officiële app van Plugwise voor Homey. Hiermee verbindt je de Adam gateway op API niveau met Homey. In Homey kan je dan van Adam de Plug toevoegen.

Voordelen

• Officiële app ondersteund door Plugwise
  • Maak gebruik van Adam met alle slimme functies voor zone-verwarming

Nadelen

• Je hebt een Adam HA nodig als gateway

Plugwise zigbee app voor Homey

Website: https://homey.app/nl-nl/app/com.plugwise.zigbee/Plugwise-Zigbee-Support/

Dit is een app vanuit de community. Hiermee verbindt je de Plug op zigbee niveau met de Homey. Je hebt geen Adam nodig, maar je mist dan ook alle slimme functies van Adam en de zone-regeling.

Voordelen:

• Je hebt geen Adam gateway nodig
  • Ideaal als je alleen de Plug wilt gebruiken zonder zone-verwarming

Nadelen:

• De Plug kan schakelt niet automatisch aan de hand van een verwarmingsvraag.
  • Er wordt niet per zone het opwarmgedrag geleerd, wat de invloed van de buitentemperatuur, zon en wind per zone is, en de weersvoorspelling voor de komende 48 uur wordt niet gebruikt.
  • Er kan niet middels een schema voorverwarmd worden waarbij er per zone berekend wordt hoe lang van te voren de Plug aan moet schakelen als die aan elektrische verwarming zit.
  • Er wordt niet automatisch gekeken of de Tom/Floor open staan om dan pas de Plug van de circulatiepomp te schakelen.
  • Je ontvangt geen firmware updates voor de Plug.