Soms kan het voorkomen dat van een Tom/Floor de firmware niet geupdate wordt. Zeker als de Tom op batterijen zit gaat de update langzamer en is er een grotere kans dat de update mislukt.

De volgende acties kunnen helpen om ervoor te zorgen dat het versturen van de update gestart wordt en dat die volledig verstuurd wordt naar de Tom/Floor:

• Start de Tom/Floor opnieuw op door de stroom er vanaf te halen en en terug te plaatsen. Tom/Floor zal opnieuw om een update vragen.
  • Plaats de Tom/Floor tijdelijk dichter bij de Adam. Dit verbeterd de signaalkwaliteit en verkleint dat kans dat het versturen van de update mislukt.
  • Als Tom gevoed wordt door batterijen, verwijder de Tom uit het netwerk, plaats een micro-usb kabel in de Tom en voeg Tom toe aan Adam. Tom is nu een router en kan data sneller versturen, een update gaat dan ook sneller. Als Tom is geupdate kan je de micro-usb kabel vervangen door batterijen, Tom zal dan automatisch van Router naar SED (Sleepy End Device) gaan. Controleer of Tom een SED is geworden.