3-fasen voorwaarden

Als je een 3-fasen aansluiting hebt kan je met de Smile P1 het verbruik/productie en het voltage zien per fase. Hiervoor heb je het volgende nodig:

• Een Smile P1 met firmware 4.4.0 of hoger.
  • Een 3-fasen aansluiting.
  • Verbruik/productie per fase: Een slimme meter versie met DSMR protocol 4 of hoger.
  • Voltage per fase: Een slimme meter versie met DSMR protocol 5 of hoger.

DSMR protocol controleren

Heb je een 3-fasen aansluiting maar zie je geen 3-fasen informatie? Dan heb je een slimme meter met DSMR 2 protocol. Als je wel 3-fasen informatie ziet maar geen voltage dan heeft je slimme meter het DSMR 4 protocol.

Je kan het DSMR protocol controleren met de Smile P1:

• Als je thuis bent, open de app of ga naar connect.plugwise.net
  • Klik linksboven op menu > instellingen > slimme meter.
  • Je ziet nu het DSMR protocol staan.

3-fasen voorbeeld

Als alles goed werkt dan zie je de 3-fasen informatie op het hoofdscherm. Hier staat het verbruik/opbrengst en de netspanning (voltage) per fase.