Als je dam of Anna op een Remeha ketel aansluit via OpenTherm dan kan je daar modulerend en zuiniger mee verwarmen. De Remeha Tzerra Ace herkent of ziet niet altijd meteen dat er een andere thermostaat dan de eTwist aan verbonden zit. Dat komt omdat er op dezelfde R-Bus aansluiting een eTwist, aan/uit en OpenTherm thermostaat aangesloten kan worden.

Volg deze stappen om een nieuwe OpenTherm thermostaat zoals de Adam of Anna te detecteren:

1. Maak de ketel spanningsloos door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Verwijder de oude thermostaat.
  3. Sluit Adam of Anna aan op de ketel.
    1. Bij Adam met Anna:  sluit de Anna Smile-T aan op Adam.
    2. Sluit Anna aan op Smile-T.
  4. Verbind Adam en/of Anna Smile-T met internet en stroom.
  5. Open Adam of Anna in de Plugwise Home app of via connect.plugwise.net. Ga naar het menu > instellingen > verwarmingssysteem > ketel. Controleer of het ketelprotocol op OpenTherm staat. Staat het protocol op aan/uit? Doe dan het volgende:
    - Bij Adam: Selecteer OpenTherm en klik op opslaan.
    - Bij Anna: Reset de Anna door het zwarte knopje op de Smile-T voor 15 seconden ingedrukt te houden. Wacht een paar minuten en controleer of het protocol op OpenTherm staat.
  6. Doe de stekker van de ketel in het stopcontact.
  7. Wacht totdat de display van de ketel voorbij de start procedure is (totdat "LOAD" voorbij is gekomen).
  8. Ga naar het installateursmenu:
    1. Druk (+) en (enter-symbool) knop tegelijk in.
    2. Selecteer met (-)/(+) installateur pictogram (poppetje met steeksleutel).
    3. Druk op (enter-symbool).
    4. Voer met (-)/(+) knoppen de code "0012" in.
    5. Druk op (enter-symbool).
  9. Voer Auto-Detect (AD) uit:
    1. Druk net zo lang op (+) totdat er "AD" op het scherm staat.
    2. Druk op (enter-symbool).
  10. Het scherm zou nu kort "INIT" meer moeten geven. Daarna voert de ketel auto-detectie uit tussen R-Bus, OpenTherm of Aan-Uit.

Na dit gedaan te hebben kan Adam/Anna gebruikt worden om de ketel aan te sturen.